Marika Formgrens blogg

Marika Formgrens blogg

Om bloggen

Bloggen kom till på begäran från läsare som tyckte att det var knepigt att hitta mina ledare. Syftet från början var alltså att länka till mina SNB-ledare, som publicerades på litet olika ställen från dag till dag.
Nu när jag inte är ledarskribent längre publiceras jag med glesare mellanrum, men ska försöka länka när det sker. Å andra sidan får jag förhoppningsvis mer tid till traditionella blogginlägg.

Tankar om Husby

LedarePosted by Marika Formgren 26 May, 2013 20:00:46

Förortsupploppen som startade i Husby förra söndagen och sedan har spridit sig har varit det dominerande ämnet i både nyhetsrapportering och kommentarer i riksmedierna. Eftersom SNB skriver för landsortspressen har det inte blivit fullt lika mycket Husby hos oss, men två ledare har jag skrivit under veckan.

Den första skrev jag i tisdags (21 maj) och den handlar om att man inte ska ursäkta det kriminella beteendet och tolka det som "politiska reaktioner" som omgivningen ska lyssna på. Offren i det här sammanhanget är brottsoffren, som fått sina bilar och sin trygghet förstörd. Publicerad i Gotlands Allehanda:

Gör inte förövare till offer

Den andra skrev jag i onsdags (22 maj) och i den försöker jag reda ut varför unga män med dåliga framtidsutsikter i den svenska glesbygden inte reagerar med samma aggressiva kriminalitet som unga män med dåliga framtidsutsikter i förorterna. Publicerad i Norrbottens Kuriren (något förkortad version):

Skuld och stenkastning