Marika Formgrens blogg

Marika Formgrens blogg

Om bloggen

Bloggen kom till på begäran från läsare som tyckte att det var knepigt att hitta mina ledare. Syftet från början var alltså att länka till mina SNB-ledare, som publicerades på litet olika ställen från dag till dag.
Nu när jag inte är ledarskribent längre publiceras jag med glesare mellanrum, men ska försöka länka när det sker. Å andra sidan får jag förhoppningsvis mer tid till traditionella blogginlägg.

Nationella prov och lärare som får stryk

LedarePosted by Marika Formgren 10 Jun, 2013 20:10:45

Skolan är ständigt aktuell. Troligtvis är skolan det ämne jag skrivit flest ledare om sedan jag blev ledarskribent (och dessförinnan, när jag var nyhetsreporter, det ämne jag skrev flest nyhetsartiklar om). Så kommer det att fortsätta vara, så länge den svenska skolan brottas med stora problem.

Den senaste tiden har Dagens Nyheter uppmärksammat lärare som blir misshandlade och hotade av sina elever. Om detta skrev jag en ledare i Gotlands Allehanda:

När läraren är rädd för stryk

Dessutom har Lärarförbundet kritiserat de nationella proven, som man anser är för många och betungande för lärarna. Om detta skrev jag en ledare i Västerviks Tidningen:

Prov behövs men kan inte mäta allt